... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Συζήτηση ενημερωση στα ΚΑΠΗ Θήβας - Δ.Ε. Βαγίων απο τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Με την συμμετοχή των μελών των ΚΑΠΗ  Θήβας και της Δημοτικής Ενότητας Βαγίων, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 16/03/2016 και την Πέμπτη 17/03/2016 ,οι δυο προγραμματισμένες συζητήσεις - ενημερώσεις από την Κοινωνιολόγο του Συμβουλευτικού Κέντρου Χαρούλα Κυριακάκη.
Η ενημέρωση άρχισε με τον θεσμό της οικογένειας  και πως αυτός διαμορφώθηκε με το πέρασμα του χρόνου ,έως την μορφή που έχει λάβει σήμερα ενώ στην συνέχεια αναφερθήκαμε στην Τρίτη ηλικία , στον ρόλο των ηλικιωμένων στην σύγχρονη οικογένεια, στα χαρακτηριστικά, στις ανάγκες και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Τέλος ,αναφέρθηκαν, οι μορφές κακοποίησης που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι, τα χαρακτηριστικά των ατόμων της τρίτης ηλικίας που πέφτουν θύματα κακοποίησης και των θυτών, οι δομές στήριξης που υπάρχουν για αναφορές  φαινομένων κακοποίησης τόσο προς ηλικιωμένους όσο και προς τρίτους, ενώ τελείωσε η ενημέρωση με προβολή ταινίας  μικρού μήκους.
Οι παρευρισκόμενοι/ες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ενημέρωση και συμμετείχαν ενεργά στην συζήτηση που προέκυψε ,με ερωτήσεις προς τα στελέχη του Κέντρου, ενώ ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το μέλλον ,με κάποια άλλη θεματική συζήτηση.
Ευχαριστούμε την Κοινωνική Υπηρεσία των ΚΑΠΗ για την πρόσκληση και την φιλοξενία.
                                                                                   
Χ.Κ.

































Δεν υπάρχουν σχόλια: