... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Εκδήλωση της ΧΕΝ Θήβας με την συμμετοχή με ομιλία της Νομικού του Κέντρου.

Πραγματοποιήθηκε εχθές η προγραμματισμένη εκδήλωση της ΧΕΝ Θήβας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων Κου Σπύρου Νικολάου, ο οποίος απεύθυνε και ένα σύντομο χαιρετισμό.
Μετά από πρόσκληση της προέδρου και των μελών της ΧΕΝ Θήβας , η νομικός του Κέντρου και μέλος της  ΧΕΝ Ελλάδος, Μάρω Μελετίου ,ήταν η κύρια ομιλήτρια με θέμα : "Φεμινισμός - Κοινωνικές σχέσεις στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης". 
Στην συνέχεια της εκδήλωσης,η ηθοποιός Τένια Τζιμέα  με το θεατρικό μονόπρακτο "Κλυταιμνήστρα ή το Έγκλημα¨",  της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ έδωσε το δικό της στίγμα στην όλη εκδήλωση.
Η  "Κλυταιμνηστρα ή το Έγκλημα" ανήκει στον κύκλο ποιητικών μονολόγων με γενικό τίτλο "Οι φωτιές" της Μαργκέριτ Γιουρσενάρ τα οποία γράφτηκαν εμπνευσμένα από πρόσωπα της ελληνικής μυθολογίας. Η Γιουρσενάρ δεν παρουσιάζει την ηρωίδα του Σοφοκλή ως μια άπιστη γυναίκα που φτάνει στο έγκλημα αλλά σαν μια ερωτευμένη γυναίκα που βιώνει την εγκατάλειψη και την προδοσία. Μέσα από τα λεγόμενα της ξαναγράφεται ο πόλεμος της Τροίας ,αλλά και η δική της ιστορία έρωτα και ρομάντζου.
Το έργο είναι ένας απολογητικός μονόλογος της Κλυταιμνήστρας,προς τους δικαστές Σε αυτό η Κλυταιμνήστρα απολογείται για τον φόνο του Αγαμέμνονα, ξετυλίγοντας το κουβάρι της ζωής της, αφηγούμενη τα γεγονότα που την οδήγησαν στο έγκλημά της υπό ένα «φως» διαφορετικό, πιο ανθρώπινο και γυναικείο. Η απολογία της  στηρίζεται στο τρίπτυχο « γυναίκα, μητέρα, ερωμένη» μέσα από την διαρκή πάλη της ενάντια στην πατριαρχία.
Μια πολύ όμορφη ,πραγματικά εκδήλωση....














Για περισσότερα και στο ΧΕΝ Θήβας:


Δεν υπάρχουν σχόλια: