... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Διακήρυξη της Μάλτας κατά του σχολικού εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας

Επείγουσα έκκληση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας απηύθυνε το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (Ε.Α.Ν.), στο 3ο Διεθνές Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουνίου, στη Μάλτα. Τη Διακήρυξη της Μάλτας υιοθέτησε το Δίκτυο,  η οποία και θα αποτελέσει την πλατφόρμα για την προώθηση δράσεων και κοινής στρατηγικής για την πρόληψη, ευαισθητοποίηση και αντιμετώπιση του φαινομένου σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (ΕΑΝ) άσκησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Το συνέδριο τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Μάλτας, Marie Louise Coleiro Preca, ο υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικογενειακών Θεμάτων της Μάλτας, Δρ. Michael Farrugia, και άλλοι υψηλόβαθμοι κρατικοί αξιωματούχοι της χώρας.
Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (ΕΑΝ) είναι ένα ενεργό δίκτυο Οργανισμών που ενώνει φορείς πρόληψης και παρέμβασης που εργάζονται σε όλη την Ευρώπη για την καταπολέμηση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας.
Το Ε.Α.Ν δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του ελληνικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο του ομώνυμου έργου που υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση του προγράμματος DAPHNE ΙΙΙ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (ΕΑΝ) απαρτίζεται από21 μέλη από 16 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία, Ελλάδα, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Ολλανδία, Ρουμανία και Σουηδία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: