... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Schneider Electric: Κινητοποίηση για την ισότητα των φύλων

Schneider Electric: Κινητοποίηση για την ισότητα των φύλων - Κεντρική Εικόνα
Στο τέλος του Ιουνίου του 2016, 40 τοπικοί πρόεδροι της Schneider Electric, του παγκόσμιου ηγέτη στη διαχείριση ενέργειας και τον αυτοματισμό, επικύρωσαν το πλαίσιο αρχών Women’s Empowerment Principles (WEPs) που ορίζεται από τους οργανισμούς UN Women και Global Compact. Οι συγκεκριμένοι ηγέτες επιβλέπουν περισσότερο από το 90 τοις εκατό των εργαζόμενων της Schneider Electric.
Οι υπογράφοντες το πλαίσιο αρχών WEP δεσμεύονται δημοσίως να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να παρέχουν στους άνδρες και στις γυναίκες ίσες εργασιακές ευκαιρίες αντάξιες των δυνατοτήτων τους. Θα πρέπει επίσης να παροτρύνουν τους εργαζόμενούς τους να συμβάλλουν στο αναπτυξιακό σχέδιο της επιχείρησης καθώς και να προωθήσουν μια πολιτική παροχής ίσων ευκαιριών ανάμεσα στα δύο φύλα, εντός του οργανισμού.
«Οι 40 υπογράφοντες του πλαισίου αρχών WEP της Schneider Electricαναδεικνύουν τη δέσμευση όλων των ηγετών μας στην ισότητα των φύλων καθώς και την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης αξίας στην κινητοποίηση των εργαζομένων», δήλωσε ο Olivier Blum, Chief Human Resources Officer and Executive Vice President, Schneider Electric. «Η συγκεκριμένη κίνηση αποδεικνύει την προθυμία των τοπικών διευθυντών μας να υιοθετήσουν όλοι τον ίδιο στόχο, αυτόν της συνεχούς ενδυνάμωσης της θέσης των γυναικών, εξασφαλίζοντας συνεχή δράση προς την εκπλήρωσή του. Το στοιχείο αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων αλλαγών. Η συγκεκριμένη κίνηση δείχνει, επίσης, ότι δεν επαναπαυτήκαμε μετά από τη βράβευση του Jean-Pascal Tricoire, Πρόεδρου & CEO της Schneider Electric, με το βραβείο “WEPs CEO Leadership Award”, αλλά εξακολουθούμε να ήμαστε σταθεροί στην επιδίωξη του οράματός μας»
Διαφορετικότητα στην ομάδα: προϋπόθεση για την απόδοση και την ποιότητα
Η επιδίωξη της ισότητας των φύλων αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη Schneider Electric. Ο Όμιλος είναι πεπεισμένος ότι η διαφορετικότητα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια επιτυχημένη επιχείρηση. Η προώθηση μιας πολιτικής με σκοπό την παροχή ίσων ευκαιριών στο γυναικείο φύλο, σε κάθε εργασιακό επίπεδο, αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς στόχους του Ομίλου, που ενισχύει τη αναγνωρισιμότητα του brand, καθώς και τις επιδόσεις της εταιρείας. Αποτελεί επίσης μέρος της ευρύτερης δέσμευσης της εταιρείας προς τη διαφορετικότητα και την κοινωνική ενσωμάτωση (diversity and inclusion).
Εδώ και αρκετά χρόνια, η Schneider Electric έχει δεσμευτεί ενεργά για την καλύτερη ενσωμάτωση των γυναικών σε όλα τα επίπεδα ιεραρχίας της εταιρείας, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό επιτυγχάνεται με τέσσερις βασικούς τρόπους:
1. Διαθέτοντας ηγέτες οι οποίοι αποτελούν πρότυπα, ιδίως με την προσήλωσή τους στο πλαίσιο αρχών WEPs.
2. Αυξάνοντας τον αριθμό των πρωτοβουλιών για τη στήριξη της χειραφέτησης των γυναικών και την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους, κυρίως μέσω της οργάνωσης σεμιναρίων “Women in Leadership”.
3. Με την οργάνωση ενεργειών με θέμα τη διαχείριση της αλλαγής καθώς και την ενεργή συμμετοχή σε πρωτοβουλίες όπως η #HeForShe IMPACT 10x10x10, που εγκαινιάστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 2015.
4. Με την ευθυγράμμιση όλων των σημαντικών διαδικασιών και αποφάσεων διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού με σκοπό την επίτευξη αυτού του στόχου, κυρίως μέσω της καθιέρωσης μιας πολιτικής ίσων αμοιβών για τους εργαζόμενούς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: