... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Ισπανία: Στέλνουν σκύλους-προστάτες σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Ισπανία: Στέλνουν σκύλους-προστάτες σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας

«Τα σκυλιά μπορούν να επιτύχουν σε επτά ημέρες ο,τι μπορεί να επιτευχθεί σε επτά χρόνια ψυχοθεραπείας»

Ένα ίδρυμα κατά της ενδοοικογενειακής βίας άνοιξε στην Ισπανία και πρώτη του κίνηση ήταν να προμηθεύσει γυναίκες, οι οποίες έχουν πέσει θύματα βίας, με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους-προστάτες.

Ο οργανισμός, ο οποίος ονομάζεται «Security Dogs», διευθύνεται από τον βετεράνο εκπαιδευτή σκύλων, Ángel Mariscal, ο οποίος στηρίζει το εγχείρημα του στο βασικό ένστικτο των σκύλων να προστατεύουν τα αφεντικά τους. Ήδη έχουν προμηθευτεί είκοσι γυναίκες με σκύλους, ενώ στη λίστα αναμονής βρίσκονται 16 ακόμα άτομα. 



Η αγορά και η εκπαίδευση των σκύλων στοιχίζει έως 8.000 ευρώ, κόστος το οποίο καλύπτει ο ίδιος ο Mariscal από τα κέρδη της προσωπικής του επιχείρησης.

Ο ίδιος υποστήριξε στην «El Pais»: «Αυτά τα σκυλιά δεν δαγκώνουν και δεν επιτίθενται για να σκοτώσουν. Δεν είναι επιθετικά, καθώς χρειαζόμαστε κοινωνικοποιημένα ζώα, ικανά να ζήσουν σε σπίτια με παιδιά και συμπεριφέρονται εντελώς φυσιολογικά, έως ότου λάβουν διαφορετική εντολή από τα αφεντικά τους». Ο Mariscal συμπλήρωσε πως: «Σύντομα συνειδητοποιήσαμε πως αυτά τα σκυλιά δεν προσφέρουν απλά προστασία. Δίνουν στις γυναίκες μια νέα αίσθηση αυτοπεποίθησης, νιώθουν ότι είναι δυνατές και πως μπορούν να πάρουν πίσω τις ζωές τους».


Χαρακτηριστικά σχολίασε ο ίδιος πως ο επικεφαλής της ψυχιατρικής σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Μαδρίτης του είπε πως: «Τα σκυλιά μπορούν να καταφέρουν σε επτά ημέρες ο,τι μπορεί να καταφέρει αυτός σε επτά χρόνια ψυχοθεραπείας».
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: