... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Αργεντινή: Γυναίκες στους δρόμους έπειτα από τον βιασμό και τον φόνο έφηβης

Αργεντινή: Γυναίκες στους δρόμους έπειτα από τον βιασμό και τον φόνο έφηβης

Χιλιάδες γυναίκες κατεβαίνουν στους δρόμους την Τετάρτη στην Αργεντινή, διαμαρτυρόμενες για ένα φριχτό έγκλημα: τον βιασμό και τη δολοφονία μιας 16χρονης κοπέλας.

Η Λουτσία Περές δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο στην πόλη Μαρ Ντελ Πλάτα.

Δύο άνδρες την άφησαν σε νοσοκομείο στις 8 Οκτωβρίου, πλυμένη και ντυμένη με καθαρά ρούχα, λέγοντας ότι είχε λάβει υπερβολική δόση ναρκωτικών. 

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η κοπέλα είχε πέσει θύμα έντονης σεξουαλικής κακοποίησης. Σύμφωνα με τους γιατρούς, της είχε χορηγηθεί μαριχουάνα και κοκαΐνη πριν τον βιασμό. Οι δράστες είχαν τοποθετήσει αντικείμενο στον πρωκτό της με τόση βία, ώστε η κοπέλα έπαθε καρδιακή προσβολή. Πέθανε λίγο μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Τρία άτομα έχουν συλληφθεί σε σχέση με την επίθεση.

Ακτιβιστικές οργανώσεις κάλεσαν τις γυναίκες να βγουν στους δρόμους το μεσημέρι της Τετάρτης, φορώντας μαύρα ρούχα, κάνοντας λόγο για «μαύρη Τετάρτη». Πορεία έχει σχεδιαστεί για τις 17:00 (τοπική ώρα) στο Μπουένος Άιρες.

«Στο γραφείο σας, το σχολείο, το νοσοκομείο, το δικαστήριο, την αίθουσα σύνταξης, στο κατάστημα, στο εργοστάσιο, ή όπου αλλού εργάζεστε, σταματήστε για μία ώρα για να απαιτήσετε "όχι άλλη φαλλοκρατική βία"» αναφέρουν οι διοργανωτές της κινητοποίησης.

Ο 19χρονος αδελφός της Λουτσία έγραψε σε μήνυμά του στο Facebook ότι το να βγει ο κόσμος στους δρόμους και να φωνάξει αποτελεί τον μόνο τρόπο για να αποφευχθεί ο θάνατος «χιλιάδων ακόμα κοριτσιών σαν την Λουτσία» και ότι η κινητοποίηση αποτελεί τον μόνο τρόπο «να κλείσει η Λουτσία τα μάτια της και να αναπαυθεί εν ειρήνη».

«Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε αυτή τη βαρβαρότητα. Είναι αδύνατο να την κατανοήσουμε» είπε η μητέρα της 16χρονης, ενώ ο πατέρας της χαρακτήρισε «απάνθρωπο» τον τρόπο του θανάτου της κοπέλας.

Κατά μέσο όρο, μία γυναίκα σκοτώνεται σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας κάθε 36 ώρες στην χώρα.
http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: