... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Η πρώτη διοργάνωση του TEDxPanteionUniversityWomen

Print

Μερικούς μήνες μετά από το πρώτο του event, το TEDxPanteionUniversity επιστρέφει και αυτή τη φορά ετοιμάζει κάτι διαφορετικό.
Έρχεται ακόμη πιο αποφασισμένο, με ένα από τα ελάχιστα TEDxWomen event στην Ελλάδα. Το ιδιαίτερο αυτό TEDxPanteionUniversityWomen θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με το επίσημο TEDWomen στο Σαν Φρανσίσκο, με θέμα “It’s about time”.
Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και διάδοσης θεμάτων που αφορούν τα φύλα, την γυναίκα και την ισότητα στην πάροδο του χρόνου, το TEDxPanteionUniversityWomen έχει σκοπό να εξερευνήσει έμπρακτα την κοινωνική αλλαγή με ιδέες τόσο από το εξωτερικό, αλλά και από την Ελλάδα.
Η λέξη που χαρακτηρίζει το TEDWomen2016 είναι ο Χρόνος (“It’s about time”) και το TEDxPanteionUniversityWomen, ως παράλληλο event, θα θίξει θέματα γύρω από το χρόνο και τη συμβολή των γυναικών στην πάροδό του, γιατί σήμερα όσο ποτέ έχει φτάσει πια ο καιρός για ίσα δικαιώματα, υποχρεώσεις και διεκδικήσεις.
Τον προηγούμενο Μάρτιο το TEDxPanteionUniversity πραγματοποίησε το πρώτο του event με μεγάλη επιτυχία, βάζοντας στο επίκεντρο την έμπρακτη κοινωνική συνεισφορά και τη διάδραση των φοιτητών. Έτσι, με δωρεάν εισιτήριο, συγκεντρώθηκαν 420 φάρμακα, συνολικής αξίας 1.500€ από τους παρευρισκόμενους, τα οποία κατατέθηκαν ανώνυμα σε συλλογικότητα υπέρ των προσφύγων.
Στο ίδιο μοτίβο, συνεχίζει και φέτος με δωρεάν εισιτήριο για το TEDxPanteionUniversityWomen, σε μια προσπάθεια αδιάκριτης συμμετοχής όλων στις «ιδέες και πράξεις που αξίζει να διαδοθούν».
Τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα σε δύο φάσεις:
1η φάση: 10 Οκτωβρίου – 12 Οκτωβρίου
2η φάση: 14 Οκτωβρίου – 17 Οκτωβρίου.
Το event θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στον πολυχώρο του BIOS, Πειραιώς 84, Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: