... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Η Εκδήλωση της ΧΕΝ Θήβας για τα 50 χρόνια παρουσίας της στην πόλη

 
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τα 50 χρόνια της ΧΕΝ στη Θήβα, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων , αίθουσα ΑΡΜΟΝΙΑ την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016.
Οι πρωτοπόρες εκείνες γυναίκες που ίδρυσαν στη Θήβα την ΧΕΝ  μίλησαν  για  τα καινοτόμα για την εποχή τους προγράμματα που υλοποίησαν και μίλησαν  για το εθελοντικό έργο της ΧΕΝ Θήβας.

Εστίασαν στις καινούργιες προκλήσεις της εποχής μας (οικονομική κρίση-ανεργία, γυναικεία ηγεσία-ισότητα, βία κατά των γυναικών, σεβασμό στη διαφορετικότητα, ακραία φτώχεια, νεότητα και παιδεία, προσφυγιά), ενώ ακούστηκαν και τέσσερα σχετικά τραγούδια, από γυναίκες της ΧΕΝ.
Μεταξύ των εισηγητριών ήταν και η νομικός του Κέντρου Μαρία Μελετίου, πρώην μέλος του ΔΣ της ΧΕΝ Ελλάδας και μέλος της ΧΕΝ Θήβας.
Η ΧΕΝ Θήβας είναι από τους  φορείς που το Κέντρο συνεργάζεται μέσω από την συμμετοχή των στελεχών  σε δράσεις ,  με κοινό στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των γυναικών και όχι μόνο.
Εμείς ευχόμαστε καλές μελλοντικές συνεργασίες ,να τα εκατοστήσει , και να συνεχίσει το έργο της !!!

      


Μάρω Μελετίου-μέλος της ΧΕΝ Θήβας -Νομικός του 
Κέντρου


Δεν υπάρχουν σχόλια: