... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ποιος θα ήταν ο «μισθός» μιας μητέρας;

Ποιος θα ήταν ο «μισθός» μιας μητέρας;

Ως γνωστόν η μητρότητα είναι μια «μη αμειβόμενη εργασία». Ωστόσο αν ήταν αμειβόμενη, η κάθε μητέρα θα έβλεπε τον τραπεζικό της λογαριασμό να τροφοδοτείται κάθε χρόνο με το ποσό των 1119 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, (ή 100.000 λίρες Αγγλίας)! Ένας αρκετά αξιοπρεπής μισθός, θα έλεγε κανείς!


Σύμφωνα λοιπόν με την Independent, κάθε μητέρα αν αμειβόταν σε καθημερινή βάση για αυτά που προσέφερε, θα έβλεπε στον τραπεζικό της λογαριασμό το ιλιγγιώδες ποσό των 100.000 λιρών Αγγλίας που αντιστοιχεί σε περίπου 119.000 ευρώ ετησίως! 


Αν υπολογίσει κανείς ότι μια μητέρα «δουλεύει» 24 ώρες το 24ωρο, επτά φορές την εβδομάδα και χωρίς άδεια μετ' αποδοχών, θα διαπιστώσει ότι το ποσό αυτό δεν είναι και πολύ ελκυστικό! 

Επιπλέον σε αντίθεση με κάποιους εργαζόμενους, η μητέρα δεν πληρώνεται για τις υπερωρίες! 


Όπως αναφέρει η Independent, για τα πρώτα τέσσερα ή πέντε χρόνια της ζωής ενός παιδιού, μια μητέρα με δύο παιδιά εργάζεται 7 μέρες την εβδομάδα, δεν έχει καθόλου χρόνο για διακοπές (πληρωμένες ή μη) και ξοδεύει 5.840 ώρες το χρόνο ή 112 την εβδομάδα για τη φροντίδα του παιδιού της. Οι ώρες της θα μειωθούν ελάχιστα, κατά 5.000 ετησίως ή 96 ώρες την εβδομάδα, μόλις τα παιδιά αρχίσουν το σχολείο. 

Σύμφωνα με την έρευνα, η μέση μητέρα δαπανά 69 λεπτά ημερησίως στο καθάρισμα, το οποίο ανέρχεται σε 8 ώρες την εβδομάδα και λίγο περισσότερο από 420 ώρες το χρόνο, ενώ δαπανά 13 ώρες την εβδομάδα για μαγειρική. Αν δηλαδή απασχολούσε μάγειρα, αυτό θα κόστιζε περίπου £6,084 για αυτό το χρονικό διάστημα Μέσα σε ένα έτος, μία μητέρα δύο παιδιών βάζει 125 φορές πλυντήριο, κάτι που θα κόστιζε, αν τα ρούχα στέλνονταν για πλύσιμο σε ειδική υπηρεσία πλυντηρίου, 3.740 λίρες! 

http://www.imommy.gr/mama/sxeseis/article/7695/poios-tha-htan-o-misthos-mias-mhteras/

Δεν υπάρχουν σχόλια: