... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΓΙΦ: Η παρουσίαση του απολογισμού του έργου της ΓΓΙΦ για το έτος 2016

Η παρουσίαση του απολογισμού του έργου της ΓΓΙΦ για το έτος 2016

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η παρουσίαση του απολογισμού του έργου της ΓΓΙΦ για το έτος που διανύθηκε, πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση που συνδυάστηκε με την κοπή της πίτας στα γραφεία της ΓΓΙΦ.

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, αναφέρθηκε συνοπτικά στο σύνολο των δράσεων και των επιτευγμάτων που πραγματοποιήθηκαν κατά το 2016 μέσα από το έργο της ΓΓΙΦ, τονίζοντας ότι: «Παρά τις δυσκολίες που διανύουμε σε πολλαπλά επίπεδα, με συντονισμένη προσπάθεια, μεθοδικότητα, επιμονή και υπομονή, καταφέραμε σήμερα να απαριθμούμε ένα πλήθος δράσεων, πρωτοβουλιών και ανανεωμένων συνεργασιών, που αναγνωρίζουν και ενσωματώνουν την ισότητα των φύλων στο επίκεντρο των πολιτικών πολλών τομέων του βίου μας».

Στην εισήγησή της, η Γενική Γραμματέας έκανε λόγο για τις παρεμβάσεις, τις ολοκληρωμένες προτάσεις και τις ποικίλες δράσεις της ΓΓΙΦ κατά τη διάρκεια του 2016, που ως κοινό παρονομαστή τους είχαν την καταπολέμηση των έμφυλων διακρίσεων συνολικά και την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Το σύνολο αυτού του έργου, βρήκε εφαρμογή σε τομείς, όπως οι Δημόσιες Πολιτικές, η Εκπαίδευση, η Αυτοδιοίκηση, η εργασία και τη ανάπτυξη της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, ο πρωτογενής και μεταποιητικός τομέας της οικονομίας μας, η Τέχνη, ο Πολιτισμός κ.α.

Κλείνοντας, η Γενική Γραμματέας δήλωσε ότι «Όραμά μας αποτελεί η μετατόπιση της ισχύουσας κουλτούρας σε μια κοινωνία, όπου άντρες και γυναίκες μπορούν να συνυπάρξουν ισάξια και αρμονικά, μια κοινωνία απαλλαγμένη από έμφυλα στερεότυπα, τα οποία υπονομεύουν την ποιότητα της δημοκρατίας μας».

Με την παρουσία τους τίμησαν ιδιαίτερα την εκδήλωση ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μπαλάφας, η Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κα Μ. Γιαννακάκη, εκπρόσωποι του Γραφείου Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κου Βίτσα, η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, κα Μ.Ανδρίτσου, η Δήμαρχος Ερέτριας, κα Α. Αλιμπαντέ, η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κα Α. Σταμπουλή, οι Βουλεύτριες Μ.Σκούφα, Α.Καββαδία, Χ.Καφαντάρη, Χ.Κατσαβριά-Σιωροπούλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ κ. Θ.Γκοτσόπουλος, η εκπρόσωπος της Περιφερειάρχη Αττικής, κα Μαρκέτου, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Αττικής για θέματα Ισότητας κα Ν.Δανιά, η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Κ. Θεοχάρη, εκπρόσωποι της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εσωτερικών, του ΚΕΘΙ, των Συμβουλευτικών Κέντρων των δήμων της Περιφέρειας Αττικής, ο Δ/ντής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδης, πολλά  μέλη του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ  με επικεφαλή την υπεύθυνη Γ. Καναβού. Επίσης, παρευρέθηκαν πλήθος από εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, των γυναικείων οργανώσεων και συλλογικοτήτων, της κοινωνίας των πολιτών, των αλληλέγγυων γυναικών στα κέντρα προσφύγων, της εκπαιδευτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και πολλών γυναικών από τους συνεργαζόμενους με τη ΓΓΙΦ φορείς.



Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                              Το  Γραφείο Τύπου, 13/2/2017                                                               Τηλ 2131511102



Δεν υπάρχουν σχόλια: