... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Ενημερωτική δράση στον σύλλογο γονέων του Γυμνασίου της ΔΕ Δομβραίνας


                Ενημέρωση 
Ο κύκλος της ενημερωτικής δράσης του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων με θέμα "Έμφυλη Βία στην εφηβική ηλικία " στο γυμνάσιο της Δομβραίνας (ΔΕ Θήβας) που αφορούσε τους μαθητές των λυκειακών τάξεων , έκλεισε χθες 14/02/2017  με την ενημέρωση όλων των  γονέων, σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία , την λειτουργία του Κέντρου και την επικείμενη ενημέρωση της θεματικής εβδομάδας , που αφορά τους μαθητές του γυμνασίου.
Οι γονείς των μαθητών τόσο των λ.τ. του γυμνασίου όσο και του γυμνασίου, ενημερώθηκαν για το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και πως αντιμετωπίζεται, για την λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Θηβαίων ,για το δίκτυο δομών (24ωρη γραμμη sos 15900 και τους ξενώνες φιλοξενίας) της ΓΓΙΦ  και για τις υπηρεσίες που  παρέχονται.
Τέλος έγινε ενημέρωση  για το σχέδιο δράσης που αφορά τις "Εμφυλες Ταυτότητες" (από την θεματική εβδομάδα του Υπουργείου Παιδείας) και πως αυτό θα χρησιμοποιηθεί στην ενημέρωση των μαθητών των γυμνασίων ,στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας του Υπουργείου Παιδείας.

Από τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου







Δεν υπάρχουν σχόλια: