... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Η ταινία μικρού μήκους Το "Καταφύγιο", του 1ου γυμνασίου Κομοτηνής επέστρεψε με βραβείο από Ισπανία!





Η νέα γενιά μας κάνει περήφανους όχι μόνο εντός, αλλά κι εκτός συνόρων. Η δημιουργική "οικογένεια" του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής απέσπασε το βραβείο "Premio especial A la promocion de la igualdad y la no violencia", δηλαδή το "Βραβείο για την προώθηση της ισότητας και της μη βίας", σε διεθνή διαγωνισμό!

Η προσπάθεια που ξεκίνησε πέρσι, φέτος συνεχίζεται, με την ταινία μικρού μήκους του σχολείου να ταξιδεύει ...Ισπανία, και συγκεκριμένα στην πόλη Plasencia, όπου απέσπασε το εν λόγω βραβείο. Μόνη της η βράβευση είναι μια τιμητική στιγμή αρχικά για τα παιδιά που εργάστηκαν και τους καθηγητές που συνεργάστηκαν, και συνακόλουθα για όλη την Κομοτηνή, αλλά το γεγονός ότι αυτό το βραβείο έρχεται σε μια τόσο ουσιαστική κατηγορία, μας δίνει την πεποίθηση ότι η νέα γενιά μεγαλώνει με καλύτερα διδάγματα!

Στην Ισπανία βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο, με την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής, οι μαθήτριες Σωτηρία Ιωαννίδου και Βασιλεία Γαβριηλίδου -οι οποίες επιλέχθηκαν για την αφοσίωσή τους στην προσπάθεια, μαζί με τον συνοδό-συνεργάτη καθηγητή του Νεοκλή Νεμονίδη. "Εκπροσωπήσαμε και τιμήσαμε τη χώρα μας, την πόλη μας, το γυμνάσιό μας. Συγχαρητήρια σε όλη την κινηματογραφική ομάδα, η συνέχεια στο 1ο γυμνάσιο..." αναφέρει για την επιτυχία ο καθηγητής.

Για το Καταφύγιο
Το Καταφύγιο είναι μια ταινία μικρού μήκους για το προσφυγικό, από μαθητές της Κομοτηνής. Πρωταγωνιστές είναι ...κινούμενα σχέδια, τα οποία μέσα από την ιστορία τους μας "περνούν" μηνύματα ισότητας, αλληλεγγύης, συμφιλίωσης, συνύπαρξης, ομαδικότητας. Σε μια περίοδο που το προσφυγικό ζήτημα προκαλεί σε πολλούς πολίτες της χώρας μας ανησυχία, τα παιδιά του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής, με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, ύψωσαν την "φωνή" τους μέσα από τη δημιουργική τους δράση.

Η ταινία, προτού βραβευτεί στην Ισπανία, βραβεύτηκε από τον Συνήγορο του Παιδιού στο φεστιβάλ "Camera Zizanio 2016" στον Πύργο, γιατί ανέδειξε με ιδιαίτερη ευαισθησία τα δικαιώματα των παιδιών προσφύγων.

Για την ταινία εργάστηκαν, σκηνικά: Ι. Καραγιαννίδης, Β. Ντίκας, Ε. Πίτατζη, Π. Προυσανίδου, Ι.Τζιώτζιου, Animation: Β. Γαβριηλίδου, Σ. Ιωαννίδου, Μ. Μαργαριτοπούλου,Α. Ροϊδου, Α. Σταμπούλη, Β. Φραντζή, Δ. Αγγελάκη, Ε. Δοβρή, Μ. Ιμπράμ, Δ. Νικολαΐδου, Χ.Νικολαΐδου, Ε.Πεχλιβανίδου, Α. Τσιοπανίδου, Ζ. Τζορμπατζογλου. Μετάφραση -Υπότιτλοι: Χρύσα Δημογέροντα, Χρυσούλα Ράφτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: