... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Μπιλάρδο: "Υπάρχουν γυναίκες που προκαλούν τη σεξουαλική βία"


Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Αργεντινής, Κάρλος Μπιλάρδο, υποστήριξε ότι υπάρχουν γυναίκες που προκαλούν με την ενδυμασία τους τη σεξουαλική βία.
Ο Κάρλος Σαλβαδόρ Μπιλάρδο μπορεί σήμερα (σε ηλικία 78 ετών) να έχει αποσυρθεί από την προπονητική, αλλά έχει συνδυάσει το όνομά με μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του αργεντίνικου ποδοσφαίρου, καθώς ως ομοσπονδιακός τεχνικός οδήγησε την "αλμπισελέστε" στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986.
Η πρόσφατη τοποθέτηση του σε εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού, America 24, σήκωσε "θύελλα" αντιδράσεων, καθώς μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι "υπάρχουν γυναίκες που προκαλούν τη σεξουαλική βία"
"Στην παραλία, η γυναίκα μπορεί να πάει όπως θέλει. Στο δρόμο, δεν μπορεί όπως θέλει.. Υπάρχουν γυναίκες νεαρής ηλικίας που το προκαλούν, που φορούν μίνι φούστες, σκύβουν να πάρουν ένα κομμάτι χαρτί και φαίνεται το εσώρουχό τους. Είμαι κατά της βίας, αλλά υπάρχουν γυναίκες που ντύνονται καλά και γυναίκες που είναι προκλητικές. Πάω σε μια συνέντευξη Τύπου και βλέπω μια γυναίκα, μια κυρία, μια νεαρή κοπέλα που φοράει ένα ντεκολτέ. Πώς να μην την κοιτάξεις;", υποστήριξε ο Μπιλάρδο.
Η πρώτη αντίδραση ήρθε από την Ρακέλ Βιβάνκο, εκπρόσωπο του φεμινιστικού κινήματος στην Αργεντινή, η οποία υποστήριξε: "Καταγγέλουμε τον Μπιλάρδο ως μισογύνη".


Δεν υπάρχουν σχόλια: