Σε μια εποχή που το σεξ προσφέρεται άκοπα και αβασάνιστα "στο πιάτο" και τα one night stands είναι στην ημερήσια διάταξη, θέλει πολλή προσοχή με ποιον άνδρα επιλέγει μια γυναίκα να κάνει σεξ. Γιατί, τελικά, ποτέ δεν μπορεί να είναι σίγουρη...
Οι ειδικοί καλούν τις γυναίκες - υποψήφια θύματα να είναι σε επιφυλακή, γιατί η νέα μορφή σεξουαλικής κακοποίησης αρχίζει να εξαπλώνεται ραγδαία. Μάλιστα νέα έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Columbia Journal of Gender and Law, έδειξε ότι υπάρχουν forum στο Ίντερνετ, τα οποία ενθαρρύνουν τους άνδρες να κάνουν stealthing, δηλαδή να βγάζουν το προφυλακτικό, εν ώρα συνουσίας. 
Την έρευνα έκανε η Alexandra Brodsky, αμερικανίδα δικηγόρος στο Εθνικό Κέντρο Δικαιωμάτων των Γυναικών στην Αγγλία. Όπως είπε: "Αυτή είναι μια καινούργια πρακτική, για την οποία πολλές γυναίκες φοβούνται να μιλήσουν, αλλά πολλοί "δράστες" το διατυμπανίζουν στο Διαδίκτυο, λες και είναι... μαγκιά. Υπάρχουν άνδρες, οι οποίοι πιστεύουν πως έχουν το δικαίωμα «να μοιράζουν τον "σπόρο" τους» και αντιμετωπίζουν την κρυφή αφαίρεση του προφυλακτικού ως τακτική, που εμπίπτει στα δικαιώματά τους".
Η μη συναινετική αφαίρεση του προφυλακτικού στη διάρκεια του σεξ εκθέτει τα θύματα στον κίνδυνο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και της μόλυνσης με σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
Αυτού του είδους η πράξη, γράφει η δικηγόρος, μετατρέπει το συναινετικό σεξ σε μη συναινετικό, δηλαδή σε βιασμό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από νομικής πλευράς.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ποινικού δικαστηρίου στην Ελβετία, το οποίο απεφάνθη ότι, αν η χρήση προφυλακτικού στο σεξ είναι "αναμενόμενη, αλλά δεν εφαρμοστεί", τότε νομικά η πράξη της συνουσίας μπορεί να θεωρηθεί σεξουαλική επίθεση.
Πάντως παρά τον δισταγμό που έχουν τα θύματα, για να μιλήσουν για ό,τι τους συνέβη, αναγνωρίζουν σαφώς ότι αυτή η ύπουλη πρακτική ορισμένων ανδρών είναι λάθος. Η έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που έπεσαν θύματα του stealthing λένε ότι έθεσε την υγεία τους σε κίνδυνο, καθώς, εκτός από το ψυχολογικό τραύμα της σεξουαλικής επίθεσης, έμειναν έκθετες σε ασθένειες, λοιμώξεις και πιθανή εγκυμοσύνη.