... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Κεντρική- Λατινική Αμερική: 41 θύματα, 41 πορτραίτα που πονάνε

Αποτέλεσμα εικόνας για #NosDuelen56   Σχετική εικόνα

Στις 8 Μαρτίου 2017, Ημέρα της Γυναίκας, 41 κορίτσια κάηκαν ζωντανά σε Ίδρυμα -κατά τα άλλα- προστασίας ανήλικων, κλειδωμένες από τις αστυνομικές αρχές σαν «τιμωρία» γιατί τόλμησαν να επιχειρήσουν να δραπετεύσουν διαμαρτυρόμενες για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους και τη συστηματική κακοποίηση που βίωναν.
Δύο μήνες μετά, το ένοχο κράτος σιωπά, οι δράστες και οι ηθικοί αυτουργοί δεν έχουν τιμωρηθεί κι ένα ακόμη μαζικό έγκλημα κινδυνεύει να ξεχαστεί. 
Ενάντια στη λήθη και την ατιμωρησία, ΜΜΕ από τη Γουατεμάλα και το Μεξικό οργανώνουν την εκστρατεία  #NosDuelen56 καλώντας ΜΜΕ, δημοσιογράφους, κοινωνικές οργανώσεις και συλλογικότητες να συστρατευτούν αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες δράσεις για να δικαιωθεί η μνήμη των κοριτσιών.
Ήδη από σήμερα, 50 εθνικά και διεθνή μίντια δημοσιοποιούμε ταυτόχρονα την καμπάνια με τα πορτρέτα των κοριτσιών που φιλοτέχνησαν καλλιτέχνες από διάφορες χώρες.

Κάλεσμα

Στη Γουατεμάλα γίναμε μάρτυρες μιας από τις πιο αποτρόπαιες σφαγές στην ιστορία της χώρας και της Αμερικής: 56 κορίτσια, που υποτίθεται βρίσκονταν
υπό την «προστασία και διαφύλαξη» του κράτους, κάηκαν, κλειδωμένα στα 16 τ.μ. μιας αίθουσας του ιδρύματος που τα “φιλοξενούσε”. 41 πέθαναν και μόνο 15 επέζησαν, αλλά και αυτές πολύ βαριά τραυματισμένες.
Αυτό το έγκλημα δεν έχει προηγούμενο.
Η ποινική δίωξη κατά τριών δημοσίων υπαλλήλων που ήταν υπεύθυνοι του “Ασφαλούς Ιδρύματος Παναγία της Αναλήψεως” έχει μόλις αρχίσει. 
Αυτή η θηλεοκτονία είναι ένα έγκλημα του Κράτους. Πίσω του υπάρχει μια καλά οργανωμένη εγκληματική δομή, που προσπάθησε να φιμώσει τις καταγγελίες των κοριτσιών για σοβαρά εγκλήματα όπως βασανιστήρια, διακίνηση και εμπορία ανηλίκων, βιασμούς, εξαφανίσεις, και άλλα εγκλήματα.
Από τις 8 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία έγινε ο εμπρησμός των κοριτσιών, προσπαθούμε μέσα από τη δουλειά μας, μέσα από τη δημοσιογραφία που ασκούμε, να κρατήσουμε ζωντανή την ανθρώπινη υπόσταση των κοριτσιών και των οικογενειών τους.
Γι’ αυτό οργανώνουμε μια καμπάνια με στόχο να τους αποτίσουμε φόρο τιμής και να συμβάλουμε στον αγώνα για τη μνήμη και τη δικαιοσύνη.
Σας καλούμε να συμμετέχετε στην Παγκόσμια Δράση για τα κορίτσια #NosDuelen56, που ξεκινά σήμερα 15 Μαΐου με τη δημοσιοποίηση των πορτρέτων των νεκρών κοριτσιών έτσι όπως τα απαθανάτισαν 57 εικαστικοί από τη Γουατεμάλα, το Μεξικό , την Αργεντινή, τη Γαλλία και την Ισπανία. 
Το #NosDuelen56 είναι μια κραυγή για δικαιοσύνη από τη μεριά της τέχνης, της δημοσιογραφίας, του ακτιβισμού και του φεμινισμού.
Είναι μια δράση συλλογικής μνήμης και απόδοση στα 56 κορίτσια της Γουατεμάλας της αξιοπρέπειάς τους.
Είναι μία συνεισφορά στον αγώνα ενάντια στη λήθη και την ατιμωρησία.
Γιατί η λήθη και η ατιμωρησία που επικρατούν στη Γουατεμάλα απαιτούν την διεθνή υποστήριξη και αλληλεγγύη.
Στην καμπάνια #NosDuelen56 μπορούν να συμμετέχουν ομάδες, ψηφιακά και εναλλακτικά μέσα, συλλογικότητες και οργανώσεις όπως και όσοι το επιθυμούν από οπουδήποτε στον κόσμο.
Οι εικόνες των κοριτσιών μπορούν να αναρτηθούν στο διαδίκτυο, να εκτυπωθούν και αφισοκολληθούν σε δρόμους και κοινωνικά ή πολιτιστικά κέντρα.
Εάν θέλετε να συμμετέχετε στείλτε την επιβεβαίωση και το λογότυπο της ομάδας σας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: nosduelen56@yahoo.com 
Πώς μπορείτε να συμμετέχετε;
Από τις 15 Μαΐου, κάθε μέσο ενημέρωσης ή οργάνωση μπορεί να δημοσιεύσει στην ηλεκτρονική του σελίδα το υλικό, σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια, τρόπους και χρόνους, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία: μπλογκ, σάιτ, Facebook, ίνσταγκραμ, τουίτερ, φλίκερ ή όποιο άλλο μέσο. 
◽ Η ετικέτα ή το hashtag που θα χρησιμοποιηθεί είναι: #NosDuelen56. 
◽ Στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: ► Flickr Nosduelen56, ► Instagram@nosduelen56, ► Facebook Nos Duelen 56
◽ Ενημερώστε μας nosduelen56@yahoo.com για τις δημοσιεύσεις και τις δράσεις σας για να μπορέσουμε να τις διαδώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: