... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Οδηγός αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας.4 σκίτσα για να βγάλεις γλώσσα στον ρατσισμό!



Τα πράγματα δεν πάνε καλά στον πλανήτη και δυστυχώς αυτή η διαπίστωση είναι κοινώς αποδεκτή. Η φτώχεια και η ανασφάλεια δημιουργούν ένα αίσθημα φόβου στους πολίτες, προσωποποιώντας τον στους συνανθρώπους τους.
Η Marie-Shirine Yener, είναι είκοσι δύο χρονών, εικονογράφος, και ζει στο Παρίσι. Με αφορμή τις ισλαμοφοβικές επιθέσεις που αυξάνονται με τα χρόνια και κλιμακώθηκαν με το Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και την απαγόρευση του Burkini στη Γαλλία, σκάρωσε μια σειρά από σκίτσα-οδηγούς, για το πώς μπορείς να υποστηρίξεις τις γυναίκες με μαντίλα.
Στην Ελλάδα, στην ετήσια έκθεση για το 2015, το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας κατέγραψε μέσω συνεντεύξεων με τα θύματα, 273 περιστατικά ρατσιστικής βίας. Στοχοποιήθηκαν μετανάστες ή πρόσφυγες, ομοφυλόφιλοι, υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για πρώτη φορά καταγράφηκε επίθεση σε μέλη μουσουλμανικής κοινότητας καθώς και σε παιδιά Ρομά.
Όπως καταλαβαίνουμε, η Ρατσιστική Βία είναι ένα θέμα που μας αφορά σε κάθε της μορφή, για όποιον παράλογο λόγο μπορεί να συμβαίνει.
Τσέκαρε τα σκίτσα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσεις έναν ανόητο ρατσιστή, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Βάλε στη θέση της γυναίκας με τη μαντίλα, κάθε άνθρωπο που δέχεται ρατσισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: