... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Δημιούργησε ένα γλυπτό προς τιμήν των θυμάτων βίας, αλλά η κυβέρνηση δεν είναι ευχαριστημένη..




Τον Απρίλιο, η Μητροπολιτική Αστυνομία, η μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη της Βρετανίας, ανέφερε ότι τα εγκλήματα με μαχαίρια είχαν αυξηθεί κατά 24% το τελευταίο έτος.
Η βία που σχετίζεται με τα μαχαίρια έχει γίνει ένα αυξανόμενο πρόβλημα στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση και τους εκπαιδευτικούς τους. Αυτός ήταν και ο λόγος που εμπνεύστηκε ο καλλιτέχνης Alfie Bradley και δημιούργησε κάτι που θα τραβούσε την απαραίτητη προσοχή στο ζήτημα
Με τη βοήθεια του Βρετανικού Κέντρου Σιδηρουργίας στο Shropshire στην Αγγλία, πέρασε δύο χρόνια σχεδιάζοντας και οικοδομώντας το μνημείο του προς τιμήν των θυμάτων βίας με μαχαίρι. Πρόκειται για ένα γλυπτό ενός αγγέλου ύψους 26 ποδιών, φτιαγμένο από 100.000 μαχαίρια.
Με τη βοήθεια του Βρετανικού Κέντρου Σιδηρουργίας στο Shropshire, Αγγλία, πέρασε δύο χρόνια σχεδιάζοντας και οικοδομώντας το μνημείο του σε θύματα βίας με μαχαίρι - ένα γλυπτό αγγέλου ύψους 26 ποδιών, φτιαγμένο από 100.000 μαχαίρια.
Το Βρετανικό Κέντρο Σιδηροτεχνίας δημιούργησε 200 λογαριασμούς στο πλαίσιο του προγράμματος «Save a Life, Surrender Your Knife», στο οποίο οι άνθρωποι ανώνυμα δώρισαν τα μαχαίρια και τα όπλα τους.
Το Βρετανικό Κέντρο Εργαζομένων δημιούργησε 200 τράπεζες στο πλαίσιο του προγράμματος "Save a Life, Surrender Your Knife", στο οποίο οι άνθρωποι ανώνυμα δώρισαν τα μαχαίρια και τα όπλα τους.
Οι αστυνομικές δυνάμεις προσέφεραν επίσης μαχαίρια που είχαν χρησιμοποιηθεί σε βίαια εγκλήματα στην Αγγλία και την Ουαλία. Ορισμένες οικογένειες των θυμάτων έγραφαν ακόμη και τα ονόματά τους στις λεπίδες.
Οι αστυνομικές δυνάμεις προσέφεραν επίσης μαχαίρια που είχαν χρησιμοποιηθεί σε βίαια εγκλήματα στην Αγγλία και την Ουαλία.  Ορισμένες οικογένειες των θυμάτων έγραφαν ακόμη και τα ονόματά τους στις λεπίδες.
Μετά τον καθαρισμό και την άμβλυνση των μαχαιριών, ο Bradley τα συγκόλλησε ένα προς ένα στο γλυπτό. Τώρα που είναι πλήρης, θέλει να το αναδείξει στην πλατεία Trafalgar Square στο Λονδίνο για να ευαισθητοποιήσει για τη βία που ασκείται με μαχαίρια. Ωστόσο, δεν έχει ακόμη επιτύχει να πάρει την άδεια να το πράξει.
Μετά τον καθαρισμό και την άμβλυνση των μαχαιριών, ο Bradley τα συγκόλλησε ένα προς ένα στο γλυπτό και χρησιμοποίησε τα πτερύγια για να διαμορφώσουν τα πτερύγια.  Τώρα που είναι πλήρης, θέλει να το δείξει στην πλατεία Trafalgar Square στο Λονδίνο για να ευαισθητοποιήσει για τη βία με μαχαίρια.  Ωστόσο, δεν έχει ακόμη επιτύχει να πάρει την άδεια να το πράξει.
«Το Γραφείο του Δημάρχου κυβερνά την πλατεία Τραφάλγκαρ και μέχρι σήμερα έχει πει ότι δεν προβάλλει τη θετική πλευρά της Βρετανίας και πως σίγουρα είναι κακό για τον τουρισμό, αλλά αυτή δεν είναι η οριστική του απάντηση», δήλωσε ο Clive Knowles, ιδρυτής του Βρετανικού Κέντρου Σιδηρουργίας, στο Nottingham Δημοσίευση . «Είναι το μοναδικό εθνικό μνημείο κατά της βίας που έχει δημιουργήσει κάθε αστυνομική δύναμη».
"Το Γραφείο του Δημάρχου κυβερνά την πλατεία Τραφάλγκαρ και σήμερα έχει πει ότι δεν προβάλλει τη Βρετανία σε καλό φως και είναι κακό για τον τουρισμό, αλλά η πόρτα δεν έχει κλείσει", δήλωσε ο Clive Knowles, ιδρυτής του Βρετανικού Κέντρου Σιδηρουργίας. Το <a href="http://www.nottinghampost.com/news/local-news/could-27ft-statue-made-knives-259020" target="_blank"> Nottingham Post </a>.  "Είναι το μοναδικό εθνικό μνημείο κατά της βίας που έχει δημιουργήσει κάθε αστυνομική δύναμη".
Ο Μπράντλεϊ είναι πολύ παθιασμένος για να κάνει τη διαφορά με τη δημιουργία του, αλλά αναγκάστηκε να κρατήσει το γλυπτό του αγγέλου με μαχαίρια σε αποθήκη κοντά στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του Σιδηρουργείου.
Ο Μπράντλεϊ είναι πολύ παθιασμένος για να κάνει τη διαφορά με τη δημιουργία του, αλλά αναγκάστηκε να κρατήσει το γλυπτό του αγγέλου με μαχαίρι στον αποθηκευτικό χώρο στο χώρο στάθμευσης του σιδηροδρομικού κέντρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: