... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Σ' αυτό το καφέ οι άντρες πληρώνουν ακριβότερα τα πάντα, αλλά υπάρχει λόγος



Αυτό είναι το "HandSomeHer", ένα πανέμορφο καφέ στη Μελβούρνη με μία ιδιαιτερότητα: χρεώνει 18% φόρο...φύλου στους άντρες πελάτες του, προκειμένου να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη εξίσωσης των μισθών των δύο φύλων. Γιατί ό,τι συμβαίνει σε Ευρώπη και Αμερική, ό,τι συμβαίνει παντού σε όλον τον κόσμο, συμβαίνει και στην Αυστραλία. Οι γυναίκες αμείβονται με χαμηλότερους μισθούς από τους άντρες κι ας παρέχουν ακριβώς τις ίδιες υπηρεσίες. Ειδικά στην Αυστραλία οι γυναίκες αμείβονται κατά 17,7% χαμηλότερα σε σχέση με τους άντρες συναδέλφους τους, τη στιγμή που στις ΗΠΑ αυτό το χάσμα αγγίζει το 20%.
Εννοείται ότι η απόφαση του καφέ να επιβάλλει αυτόν τον (με το ζόρι) φόρο μια φορά την εβδομάδα έχει προκαλέσει αντιδράσεις  -μεταξύ των οποίων και ακραία σεξιστικές-, αλλά και πάλι είναι ένας τρόπος να ξεκινήσει κανείς έναν αγώνα, έστω κι αν πρόκειται για τα αυτονόητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: