... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Gatestone institute:Στην Ευρώπη ο πόλεμος για το ισλαμικό Burkini έναντι στο μπικίνι συνεχίζεται

Σχετική εικόνα

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ευρεία υποστήριξη της κοινής γνώμης να απαγορευθεί το burkini.
Στην Ευρώπη ο πόλεμος για το ισλαμικό Burkini συνεχίζεται αναφέρει σε ειδική ανάλυση του το Gatestone institute

Εκείνοι που τάσσονται υπέρ του Burkini – burkini είναι το μαγιό των γυναικών που ασπάζονται το Ισλάμ και καλύπτει όλο το σώμα - υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να φορούν ότι επιλέγουν. 
Οι επικριτές του ενδύματος λένε ότι είναι ένα ισλαμικό θρησκευτικό και πολιτικό σύμβολο που εμποδίζει την ένταξη και είναι ασυμβίβαστο με τις φιλελεύθερες αρχές του κοσμικού κράτους και της ισότητας των φύλων. 
Τους τελευταίους μήνες, η συζήτηση προσέθεσε μια άλλη διάσταση: τη δημόσια υγεία και την υγιεινή.
«Ο μυστικισμός και η θρησκεία είναι άσχετα εδώ: 
Το Burkini δεν είναι συνταγή Κορανίου, αλλά μια άλλη εκδήλωση πολιτικού Ισλάμ, μαχητική, καταστροφική, που θέλει να αμφισβητήσει τον τρόπο ζωής της Ευρώπης, τον πολιτισμό μας» ανέφερε πρόσφατα η Le Figaro.
Η ευρωπαϊκή συζήτηση για το Burkini έχει πλέον εξαπλωθεί και στη Μέση Ανατολή. 
Στην Αλγερία, χιλιάδες γυναίκες έχουν ενωθεί υπέρ του «Bikini» κόντρα σε ισλαμιστές που αντιτίθενται στο μπικίνι ως σύμβολο των δυτικών αξιών.
Μια γυναίκα που φορούσε burkini για να κολυμπήσει σε μια πισίνα στη νότια Γαλλία χρεώθηκε 490 ευρώ για να πληρώσει για τα έξοδα καθαρισμού της πισίνας. 
Το περιστατικό, το οποίο προκάλεσε κατηγορίες για ισλαμοφοβία, είναι το τελευταίο σε μια συνεχιζόμενη συζήτηση σχετικά με τους ισλαμικούς κώδικες ενδυμάτων στη Γαλλία και σε άλλα κοσμικά ευρωπαϊκά κράτη.
Η γυναίκα ήταν διακοπές με την οικογένειά της κοντά στη Μασσαλία, όταν η ιδιοκτήτρια την είδε στην πισίνα που φορούσε ένα μαγιό πλήρους σώματος, σύμφωνα με το Collective Against Islamophobia στη Γαλλία (CCIF). 
Αργότερα, άδειασαν την πισίνα και καθαρίστηκε και χρεώθηκε στην οικογένεια για το κόστος και την αποζημίωση για τις ημέρες που η πισίνα ήταν εκτός λειτουργίας. 
Όταν αρνήθηκαν να πληρώσουν, ο ιδιοκτήτης φέρεται να τους χρέωνε ούτως ή άλλως.
Η γυναίκα ανέφερε το περιστατικό στο CCIF, το οποίο είπε ότι το Burikini δεν θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα υγιεινής καθώς τα μαγιό είναι ειδικά προσαρμοσμένα για κολύμπι. 
«Ήμουν απογοητευμένη, συγκλονισμένη, από το γεγονός ότι κάποιος θα μπορούσε να είναι τόσο υποκριτικός και κακός λόγω του burkini», είπε η γυναίκα.
Σε άλλες περιοχές της Γαλλίας, ο δήμαρχος της Lorette, Gerard Tardy, απαγόρευσε τη χρήση μουσουλμανικών ενδυμάτων σε ένα νέο εξωτερικό κολυμβητήριο, για λόγους δημόσιας υγείας:
"Η παραβίαση αυτής της διάταξης θα οδηγήσει στην άμεση απέλαση"
Ο Aldo Oumouden, εκπρόσωπος ενός τζαμιού στο Saint Etienne, απάντησε:
 "Η Γαλλία είναι πολυπολιτισμική και απαγορεύει το πέπλο που φορούν οι γυναίκες, είναι μια επίθεση κατά της ατομικής ελευθερίας των Μουσουλμάνων και δεν κάνει διάκριση μεταξύ του burkini και της μαντίλας».
Τον Ιούλιο, ένα εφετείο στη Μασσαλία επικύρωσε την απαγόρευση του burkini στη Sisco, μια πόλη στην Κορσική, για λόγους διατήρησης της δημόσιας τάξης. 
Ο δήμαρχος Ange-Pierre Vivoni υποστήριξε ότι η απαγόρευση ήταν απαραίτητη για να αποφευχθεί η επανάληψη των συγκρούσεων μεταξύ ντόπιων νέων και μουσουλμάνων τον Αύγουστο του 2016, όταν 5 άνθρωποι τραυματίστηκαν. 
Οι μουσουλμάνοι εξηγέρθησαν όταν ένας τουρίστας έβγαλε μια  φωτογραφία αρκετών γυναικών που φορούσαν burkini που κολυμπούν σε ένα ποτάμι. 
Περισσότεροι από 400 άνθρωποι βρέθηκαν να φιλονικούν, οι τοπικοί Κορσικανοί συγκρούστηκαν με μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική. 
Την επόμενη μέρα, περισσότεροι από 500 Κορσικανοί διέσχισαν την πόλη, φωνάζοντας: "Στα όπλα! Αυτό είναι το σπίτι μας!"
Τον Μάιο, 12 μουσουλμάνοι συνελήφθησαν
επειδή διαμαρτύρονταν υπέρ του burkini κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. 
Οι γυναίκες φορούσαν κόκκινη, άσπρη και μπλε burkini κατά μήκος του περίφημου παραλιακού δρόμου της πόλης. 
Η αστυνομία δήλωσε ότι οι γυναίκες δεν είχαν άδεια διαμαρτυρίας.
Τον Μάρτιο 2017, στις γαλλικές προεδρικές εκλογές συγκρούστηκαν οι πολιτικοί ηγέτες για το burkini.
Η Marine Le Pen κατηγόρησε τον Emmanuel Macron ότι "υπερασπίζεται τo burgini". 
Ο Macron κατηγόρησε την Le Pen ότι «διαιρεί την κοινωνία». Σύμφωνα με την Le Pen, το burgini είναι μια "φονταμενταλιστή στολή".
Το καλοκαίρι του 2016 σε περισσότερες από 30 πόλεις και γειτονιές της Γαλλικής Ριβιέρας απαγορεύθηκαν τα burgini από τις τοπικές παραλίες. 
Τον Αύγουστο του 2016, το Συμβούλιο της Επικρατείας, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας, έκρινε ότι οι απαγορεύσεις - οι οποίες εκδόθηκαν μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια τον Ιούλιο του 2016 - αποτελούσαν «σοβαρή και προδήλως παράνομη επίθεση στις θεμελιώδεις ελευθερίες, συνείδησης». 
Οι δικαστές αποφάσισαν ότι οι τοπικές αρχές θα μπορούσαν να περιορίσουν μόνο τις ατομικές ελευθερίες εάν υπήρχε «αποδεδειγμένος κίνδυνος» για τη δημόσια τάξη. 
Ο Patrice Spinosi, δικηγόρος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (LDH), δήλωσε ότι, ελλείψει αποδεδειγμένης απειλής για τη δημόσια τάξη, το ανώτατο δικαστήριο "έχει αποφανθεί ότι οι δήμαρχοι δεν έχουν το δικαίωμα να ορίζουν όρια στην χρήση θρησκευτικών συμβόλων Η Le Figaro, ισχυρίζεται ότι το burgini είναι πολιτικό, όχι θρησκευτικό ένδυμα:
Το burgini δεν είναι πρόταση του Κορανίου, αλλά μια άλλη εκδήλωση του πολιτικού Ισλάμ, μαχητική, καταστροφική, που επιδιώκει να αμφισβητήσει τον τρόπο ζωής μας, τον πολιτισμό μας, τις προσευχές του δρόμου.
 Το σεξουαλικό απαρτχάιντ στις πισίνες, τα νοσοκομεία, τις σχολές οδήγησης... εδώ και τριάντα χρόνια αυτή η διείσδυση υπονόμευσε την κοινωνία μας, επιδιώκοντας να την αποσταθεροποιήσει, είναι καιρός να χτυπήσουμε την πόρτα στο πρόσωπό της».

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις 

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ευρεία υποστήριξη της κοινής γνώμης να απαγορευθεί το burkini. 
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ifop που δημοσίευσε η Le Figaro τον Αύγουστο του 2016, το 64% των ανθρώπων στη Γαλλία αντιτίθενται στο burgini στις παραλίες. 
Η συζήτηση για το burkini δεν περιορίζεται μόνο στην Γαλλία.
Στην Πορτογαλία, δύο Βρετανοί τουρίστες δήλωσαν ότι «είχαν ταπεινωθεί» αφού τους είχαν πει να εγκαταλείψουν μια κοινόχρηστη πισίνα στο Albufeira, έναν δημοφιλή προορισμό διακοπών, επειδή φορούσαν burgini. 
Ένα μέλος του προσωπικού του ξενοδοχείου δήλωσε ότι οι γυναίκες πρέπει να τηρούν τις πορτογαλικές προδιαγραφές ή να φύγουν.
Στην Ιταλία, μια μαροκινή οικογένεια προκάλεσε αντίδραση σε μια δημόσια πισίνα στο Montegrotto. 
Όχι μόνο οι γυναίκες φορούσαν burgini, αλλά οι άντρες πήγαιναν στην πισίνα φορώντας ρούχα του δρόμου. 
Οι φωτογραφίες του περιστατικού δημοσιεύτηκαν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. 
Οι διαχειριστές της πισίνας δήλωσαν:
 "Όλοι οι άνθρωποι κάθε θρησκείας, πολιτισμού και σχολής σκέψης είναι ευπρόσδεκτοι σε αυτή την εγκατάσταση, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούν τους κανόνες υγιεινής ". 
Αλλού, μια μουσουλμάνα προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις καθώς φορούσε burgini σε μια δημοτική πισίνα στη Φερράρα.
Στην Αυστρία, η Neuwaldegger Bad, μια ιδιωτική εξωτερική πισίνα στη Βιέννη, ανακοίνωσε την απαγόρευση του burgini: "Επιτρέπονται μόνο τα μαγιό που είναι σύνηθες για εμάς, τα μαγιό και τα μπικίνι". 
Το burgini έχει επίσης απαγορευτεί στο Wachaubad στο Melk της Κάτω Αυστρίας. 
Ο δήμαρχος Anton Gonaus είπε ότι αυτός ο κανόνας έχει τεθεί σε ισχύ εδώ και 25 χρόνια.
Τον Ιούλιο, μια μουσουλμάνα δημοσιογράφος η Menerva Hammad πήγε σε μια δημόσια πισίνα στη Βιέννη με burgini για να μετρήσει τις αντιδράσεις.
Ζήτησαν από την γυναίκα να εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις.
Η ευρωπαϊκή συζήτηση για το burgini έχει πλέον εξαπλωθεί στη Μέση Ανατολή. 
Στην Αλγερία, χιλιάδες γυναίκες έχουν ενωθεί υπέρ της «εξέγερσης του μπικίνι» για να ανακτήσουν δικαιώματα από ισλαμιστές που αντιτίθενται στο μπικίνι ως σύμβολο των δυτικών αξιών.
Στο Μαρόκο, όπου απαγορεύονται τα burgini σε πολλά τουριστικά σημεία, η κυβέρνηση τον Ιανουάριο διέκοψε την πώληση και παραγωγή burgini προφανώς σε μια προσπάθεια να σπάσει τον ισλαμικό εξτρεμισμό..
Στην Αίγυπτο, το Υπουργείο Τουρισμού εξέδωσε μια εντολή που απαιτεί από τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα να καλωσορίζουν τις γυναίκες που φορούν burgini. 
Οι ξενοδόχοι διαμαρτυρηθούν για τις πιθανές επιπτώσεις στον τουρισμό. 
Τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα μπορούν τώρα να αποφασίσουν για τον εαυτό τους αν θα επιτρέψουν ή όχι στις γυναίκες να φορούν Burgini.
Στη Σαουδική Αραβία, ο Πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν ανακοίνωσε σχέδια για παραθαλάσσιο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας όπου ο νόμος θα αλλάξει για να επιτρέψει στις γυναίκες να φορούν μπικίνι. 
Το έργο αποτελεί μέρος ενός σχεδίου μετασχηματισμού μέρους της Σαουδικής ακτογραμμής σε παραθαλάσσιο θέρετρο για τη διεθνή αγορά. 
Ορισμένοι παρατηρητές λένε ότι το σχέδιο είναι απίθανο να επιτύχει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: