... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Νεπάλ: Γυναίκες επιχειρηματίες συγκεντρώνονται στο Κατμαντού για να προωθήσουν επιχειρηματικές ευκαιρίες



Περισσότεροι από 80 αντιπρόσωποι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών επιχειρηματιών από περισσότερες από 12 χώρες, συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, το Κατμαντού, για να συμμετάσχουν στην πρώτη διεθνή επιχειρηματική διάσκεψη κορυφής γυναικών που ξεκίνησε σήμερα.
Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από το Αναπτυξιακό Φόρουμ Γυναικών της Νότιας Ασίας, στοχεύει στην προώθηση των επιχειρηματικών ευκαιριών και της συνεργασίας μεταξύ γυναικών επιχειρηματιών από την Ένωση Νοτιοανατολικής Ασίας για την Περιφερειακή Συνεργασία (SAARC), την Ένωση Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) και την Κίνα.
Η διήμερη σύνοδος κορυφής επικεντρώνεται επίσης στη διερεύνηση των ευκαιριών μάρκετινγκ μέσω της ανταλλαγής και της μεταφοράς δεξιοτήτων και τεχνολογίας, ιδίως στον τομέα του εμπορίου και του τουρισμού, της τεχνολογίας της πληροφορίας καθώς και στον τομέα της γεωργίας και της κλωστοϋφαντουργίας.
Εγκαινιάζοντας την εκδήλωση, ο πρωθυπουργός του Νεπάλ Σερ Μπαχαντούρ Ντέουμπα δήλωσε ότι η κυβέρνησή του έχει δώσει προτεραιότητα στις επενδύσεις που στόχο έχουν την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών και έχει υιοθετήσει διάφορες πολιτικές, έχει διαθέσει κεφάλαια και έχει προχωρήσει σε νομοθετικές παρεμβάσεις.
«Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών εξακολουθεί να υπάρχει με διάφορες μορφές. Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι να μεταφράσουμε πολιτικές, προγράμματα και δεσμεύσεις για ίσα δικαιώματα στην πράξη. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό με κοινές προσπάθειες με σοβαρότητα και ειλικρίνεια» είπε στην εναρκτήρια ομιλία του.
Η εκπροσώπηση των γυναικών στις επιχειρήσεις στη Νότια Ασία δεν είναι εντυπωσιακή λόγω της κουλτούρας που επικρατεί αναφορικά με τα φύλα. Σύμφωνα με το Αναπτυξιακό Φόρουμ Γυναικών της Νότιας Ασίας, μόνο το 10% των γυναικών της Νότιας Ασίας απασχολούνται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), γεγονός που αποτυπώνει την υποεκπροσώπηση των γυναικών στην επίσημη οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: