... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

#Metoo: Οι γυναίκες ενώνουν τις φωνές τους κατά της σεξουαλικής κακοποίησης

women-ka

η στιγμή που το σκάνδαλο με τον αμερικανό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινσταϊν έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, γυναίκες τόσο από τον καλλιτεχνικό χώρο, όσο και αυτές που βρίσκονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ενώνουν τις δυνάμεις του για να καταγγείλουν τις σεξουαλικές επιθέσεις που έχουν δεχτεί.
Χρησιμοποιώντας στο Twitter το hashtag #MeToo (Και εγώ επίσης) οι γυναίκες συσπειρώνονται και δημοσιεύουν τις προσωπικές τους ιστορίες.
Η αμερικανίδα ηθοποιός και παραγωγός, Αλίσα Μιλάνο με μήνυμά της στο Twitter προέτρεψε θαυμαστές και συναδέλφους της να συσπειρωθούν ενάντια στις σεξουαλικές επιθέσεις.
«Προτάθηκε από μία φίλη: Εάν όλες οι γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση κάνουν ανάρτηση στο Twitter με το #Me too μπορεί να δώσουμε στους ανθρώπους μια αίσθηση της έκτασης του προβλήματος», έγραψε η Μιλάνο.
Δύο απλές λέξεις ήταν αρκετές για να γίνει viral και να κατακλυστεί το Twitter από μηνύματα, κυρίως γυναικών, αλλά και ανδρών που θέλησαν να ενταχθούν στο κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης.
Το κίνημα ξεκίνησε ως απάντηση στο σκάνδαλο με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν που έχει συγκλονίσει το Χόλιγουντ. Ο 65χρονος μεγαλοπαραγωγός των κινηματογραφικών εταιρειών Miramax και The Weinstein Company (TWC) κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση, επίθεση ή και βιασμό από τουλάχιστον 30 γυναίκες.
Η αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ τον διέγραψε από μέλος της.
Η πρωταγωνίστρια της τηλεοπτική σειράς «Will and Grace» Ντέμπρα Μέσινγκ έσπευσε να κάνει χρήση του hashtag «Me too». Την ακολούθησε η βραβευμένη με Όσκαρ Νεοζηλανδή ηθοποιός, Άνα Πάκουιν.
Η Έιμι Σισκάιντ, η οποία υποστηρίζει τα δικαιώματα των γυναικών και της LGBTQ κοινότητας δήλωσε συντετριμμένη από το πόσοι πολλοί άνθρωποι εντάχθηκαν στο κίνημα «#MeToo». ''Μου ραγίζει η καρδιά, βλέπω τόσα πολλά #MeToo, τόσες πολλές γυναίκες που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης'', έγραψε η Σισκάιντ

Δεν υπάρχουν σχόλια: