... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

4 νέα σποτ της ΓΓΙΦ με θέμα τη σεξουαλική παρενόχληση

FACEBOOK:ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δημιουργία τεσσάρων νέων σποτ της ΓΓΙΦ
με θέμα τη σεξουαλική παρενόχληση
ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών


Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου 2018, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) εφιστά ιδιαίτερα την προσοχή στο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Για το λόγο αυτό, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την παραγωγή τεσσάρων σποτ (για την τηλεόραση και το διαδίκτυο), που αποτυπώνουν  περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης σε χώρους εργασίας, εκπαίδευσης και υγείας. Το περιεχόμενο των σποτ, μεταξύ άλλων, συμβάλλει στον προσδιορισμό της λεπτής γραμμής μεταξύ κομπλιμέντου και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η ΓΓΙΦ σχεδίασε την τρέχουσα καμπάνια για τη σεξουαλική παρενόχληση τον Ιούλιο 2017, με όλες τις ιστορίες να βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά, τα οποία συγκεντρώθηκαν από ομάδα ερευνητριών της ΓΓΙΦ.

Ένας λόγος παραπάνω, δεδομένης της διάστασης που έχει λάβει το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης σε παγκόσμιο βεληνεκές, είναι η καλύτερη δυνατή στιγμή να μιλήσουμε κι εμείς -πλέον- στην Ελλάδα ανοιχτά για το θέμα.  Υπ’ αυτό το πρίσμα, η ΓΓΙΦ θεωρεί ότι η εν λόγω δράση της θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την  ανάδειξη του θέματος και στη χώρα μας. 

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της ΓΓΙΦ. Όλες οι γυναίκες του συνεργείου είναι μέλη του WIFT (Women in Film and Television), ένα διεθνές σωματείο με 14.000 μέλη σε 65 σημεία του πλανήτη και στόχο την προώθηση του έργου των γυναικών στον χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Το WIFT ιδρύθηκε πρόσφατα και στην Ελλάδα ως WIFT GR (Women in Film and Television Greece).

Επίσης, τα τέσσερα σποτ για τη σεξουαλική παρενόχληση κρίνονται ως F-Rated (Female-Rated), διότι απασχολήθηκαν για τη δημιουργία τους τουλάχιστον τρεις γυναίκες σε ρόλους κλειδιά και συγκεκριμένα στη σκηνοθεσία, το σενάριο και την παραγωγή.

Τα σενάρια έγραψε η γνωστή συγγραφέας και σεναριογράφος, Μανίνα Ζουμπουλάκη, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει η Όλγα Μαλέα, η οποία μας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κάθε ιστορία γυρίστηκε σε μονοπλάνο. Σε όλες τις ιστορίες η κάμερα βρίσκεται κάπως κρυμμένη πίσω από κάποια κουρτίνα, πόρτα, αντικείμενα, σαν να παρακολουθούμε κρυφά αυτό που συμβαίνει, μέσα  από μια … κλειδαρότρυπα».

Την παραγωγή υπογράφει η Πόλυ Τρανίδου και τη μουσική η Αντριάνα Μπάμπαλη. Στα τέσσερα σποτ παίζουν οι γνωστοί ηθοποιοί, Ναταλία Δραγούμη, Μαρία Σολωμού, Γιάννης Ζουγανέλης, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Τζωρτζίνα Λιώση, Λυδία Σγουράκη, Θάνος Καληώρας και Αχιλλέας Σκεύης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι ως άνω συντελεστές (άντρες και γυναίκες) στήριξαν αφιλοκερδώς την εν λόγω πρωτοβουλία της ΓΓΙΦ.

Τέλος, όπως δήλωσε η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, «Στόχος των σποτ που ετοίμασε η ΓΓΙΦ, είναι να ανοίξει περαιτέρω η συζήτηση για το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης στη χώρα μας, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου και τη δημιουργία των κοινωνικών συνθηκών, στις οποίες δε θα μπορεί πια να ευδοκιμήσει η σεξουαλική παρενόχληση».


Επισυνάπτονται τα σπoτ:








Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                              Το  Γραφείο Τύπου, 12/11/2017                                                                
Τηλ. 2131511102







Δεν υπάρχουν σχόλια: