... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Υποστήριξη της θεματικής εβδομάδας στο Πινδάρειο(2ο) γυμνάσιο Θήβας από τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Θήβας

school-photo

Ενημέρωση
Στο Πινδάρειο (2ο ) γυμνάσιο Θήβας , για την υποστήριξη της ενότητας " Έμφυλες Ταυτότητες " της θεματικής εβδομάδας των γυμνασίων, που θέσπισε από πέρσυ το Υπουργείο Παιδείας ,βρέθηκαν  την Τετάρτη 23 Μαίου 2018 ,τα στελέχη του Κέντρου Μαρία Μελετίου - Νομικός και Χαρούλα Κυριακάκη - Κοινωνιολόγος.
Στην  συνάντηση , αναλύθηκαν οι έννοιες του βιολογικού και του κοινωνικού φύλου, των στερεοτύπων και πως αυτά οδηγούν στην καταπάτηση ανθρωπίνων  δικαιωμάτων , στην έμφυλη βία και στην κακοποίηση στις σχέσεις.
Οι 180 μαθητες/ τριες και των τριών τάξεων του γυμνασίου , μέσω των βιωματικών ασκήσεων , συμμετείχαν με ενδιαφέρον στην συζήτηση που έγινε ,ενώ ενημερώθηκαν και για τις υποστηρικτικές υπηρεσίες που υπάρχουν και μπορούν να απευθύνονται έφηβοι και παιδιά , αν  δεν μπορούν να διαχειριστούν κάποιο πρόβλημα που ίσως αντιμετωπίζουν .
Η ενημερωτική αυτή δράση , συγκαταλέγεται στις ευρύτερες δράσεις ενημερωτικού και εκπαιδευτικού σκοπού που υλοποιεί το Κέντρο και  ήταν η τελευταία προγραμματισμένη για εφέτος, με την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα .

Τα στελέχη του Συμβουλευτικού






Δεν υπάρχουν σχόλια: